Poster - Dialogue

November 5, 2015

Den här gången tänkte jag förklara lite för er vad jag har gjort och vad som är tanken med det jag gjort osv. Hoppas ni tycker det är lite intressant. Här under följer några bilder som jag gjort under det andra projektet vi haft den här höstterminen. I det här projektet har vi fått välja mellan fyra olika studios med fyra olika handledare. Jag valde "Publication as a social practise" och den första uppgiften vi fick var att göra en publikation med en dialog och vi hade ett och ett halvt dygn på oss.

Jag gjorde denna (en sång från när jag började mina första engelska-lektioner):
Dialogue paper
Ibland blir jag helt låst. Och något jag verkligen inser är att jag måste jobba på att kunna jobba snabbt (kan ändå vara bra ibland). Jag kom till vår lilla studio med denna pappersbit. Ihopvikt med en dialog som jag snabbt kluddat ner samma morgon. Jag hade inte så mycket att säga förutom att det var svårt att ta nästa steg att göra en publikation av detta lilla material jag hade. Men när jag säger att jag har pratat färdigt så tar min lärare upp pappersbiten och startar en diskussion "How can we make this into a publication?".

Så jag gjorde den till en publikation. Nästan.
Publish Issue 1 2
Snarare en poster men min lärare tyckte det var intressant och frågade istället om en publikation kan vara en enkelsida osv.

Till nästa vecka skulle vi göra en uppföljare – en Issue 2. Och min uppföljare till min första illustration blev den med den kryptiska texten där det står exakt samma som i den första texten men denna gång är det lite hemligt istället. Och här har jag också lagt in bilderna i Illustrator och Photoshop och fixat till dem. Problemet kvarstod dock – hur kunde jag göra dem till en publikation?
Dialogue 1 faÌ
Jag gillar mönstret jag gjorde på de gula byxorna. Lite giraff-sött liksom.

Dialogue 2 faÌ
Det fick bli "tjuvar" till den hemliga dialogen.

Då har jag berättat ganska utförligt om hur illustrationerna/posterna blev till. Nästa gång ska jag visa hur jag gjorde en publikation av allt. För först måste jag fota publikationen vilket jag inte har gjort. Den blev helt klar igår och vår Studio-grupp hade en liten utställning igår kväll som var mycket trevlig. Nu hoppas jag att jag inte har tråkat ut er och att jag har skrivit tydligt så att man förstår vad jag menar. Där fick ni en liten mini-presentation!

Ta hand om er!

0 kommentarer:

Post a Comment

Marie Wessman All rights reserved Design by Blog Milk : Blogger