Ex-jobb - del 2

April 15, 2016

Just nu är det en period då jag sover, äter och går i skolan och inget där i mellan. Det är i alla fall så det känns. Senaste dagarna har jag varit på skolan från åtta på morgonen till åtta-tio på kvällen och det är lite som det kommer att se ut de närmsta veckorna. Jag glömmer lite hur långt tid det faktiskt tar att måla och slutföra projekt.
I går följde jag och en klasskamrat med några ettor till Boråstapeter och fick kika runt bland maskinerna och alla fina tapeter. Det var fascinerande och kul! Och lyxen över att få se massor tapeter som ännu inte kommit ut och är superhemliga, bara det liksom! Jag tror att de hade ca. tre personer som var anställda för att blanda färg. Tänk vilket jobb! Så himla nördigt och så himla kul :) Det skulle jag inte tröttna på i första taget! Men nu skulle jag inte skriva om det här, utan nu skulle jag ju fortsätta med att prata om mitt examensprojekt!

Jag ska försöka att ta med min kamera till skolan då och då. Det är ändå nu som det mesta händer där man verkligen kan se mönstren växa fram. Mina inlägg om ex-jobbet är högst svåra att hänga med i då jag inte har dem i någon som helst ordning eftersom jag inte riktigt hinner. Men hoppas ändå det är intressant!

Jag hade med mig kameran till skolan här om dagen faktiskt!
Och lite så här ser det ut på mitt skrivbord:
Desktop school
Skisser, prover, färg, penslar, kladd och sådan som ni inte ser på bilderna här så som onödigt krafs som jag tror är nödvändigt...
Desktop school
Penseln näst längst till vänster är min nya kärlek! *hjärtögon*

Med allt detta sitter jag i timmar och åter timmar och blandar färg. Detta är så himla viktigt! Innan detta har jag även suttit i mängder av timmar och skissat former ut efter mitt förarbete med undersökande och funderande (Ska berätta mer om vad projektet handlar om när jag visar slutresultatet i sommar). Och sedan sätter jag alltså färgen.
Desktop school
Jag sitter med datorn bredvid och testar färgkombinationerna på mina skisser som jag skannat in på datorn och prövar mig fram för att se hur färgen blir när man rapporterar upp mönstret.

Sedan kan jag börja måla "på riktigt" när jag vet hur jag vill ha det! Fast bör tillägga att jag inte är helt säker på färgerna när jag börjar, men på snudd på liksom (man kan ju alltid ändå efteråt om det inte blir rätt)! Och då börjar mönsterrapporten att växa fram:
desktop school

Pjuh! Nu ska jag återgå till mitt projekt! I dag stannar jag i skolan till sju. Sedan ska jag och Oscar ha fredagskväll ihop :) Och i morgon drar jag till skolan igen! Jag har inte råd med någon ledighet just nu.

2 kommentarer:

  1. Alltså wow! Älskar att få ta del av dina jobb för du är så himla, himla, himla duktig på det du gör!

    ReplyDelete

Marie Wessman All rights reserved Design by Blog Milk : Blogger