En saknad ♥ mammas och pappas trädgård

September 8, 2017

Ett av alla mina favoritställen är mitt barndomshem.
Jag älskar mamma och pappas trädgård och läget där dem bor. Och i dag vill jag bara blunda och hamna där för en liten stund. Snart ska jag försöka ta tåget upp och njuta av hösten där. Andas in hösten, kratta lite fallfrukt tillsammans med sömniga och sötsugna getingar (nu ringer väl mamma och planerar in första bästa helgen!), gå en barnvagnspromenad bland åkrarna i skymning, sitta ute i trädgården och blicka över åkrarna och kanske ta ett dopp i mammas och pappas bubbelpool! Allra mest önskar jag att jag hinner gå i svampskogarna med Lea i bärselen. Det gör ont i mig att hon växer upp i stan. Inte för att det måste vara en dålig sak. Men jag vill ge henne allt det där som jag fick uppleva som barn - som nog alla föräldrar vill.

Nu i sommar var jag hemma hos mina föräldrar i lite mer än två veckor. Och sommar hos mamma och pappa - det är lika drömmigt som alla årstider där. Och för att vara lite mer specifik så var det när sensommaren började glänta på dörren. Ni vet när ljuset blir så där varmt och fint och nätterna blir mörkare och mörkare och naturen börjar så småningom att somna in.
mammas o pappas trapp
Mammas och pappas trapp var full med pelargoner och andra fina blommor. Mamma brukar inte direkt köra på less is more utan här öser vi med blommor  Vilket är så fint! Och den här trappen. Här brukade vår gamla hund hänga sommar som vinter. Det är nästan så att jag kan se klo-repor efter alla gånger han skyndat sig upp från liggande för att springa och möta oss när vi kom hem igen. Åh vad jag saknar honom.
tistel
Mammas tistlar var så fina i juli! Och även hennes vallmo som hade gjort sitt för i år och somnat in för vintern. Är lite sugen på att ta några frökapslar och prova att plantera en vacker dag när vi har trädgård. Vet inte alls om det funkar, kanske är jättesvårt?
vallmo

Åh, snart! Snart ska jag hälsa på mammas och pappas trädgård. Räkna med det!

Hoppas att ni mår bra och inte är allt för ledsna för att sommaren är förbi! Nu kommer ju hösten 
Kramar 

2 kommentarer:

 1. Jag håller med, det är en helt annan känsla på landet, något jag saknar med. Brukar njuta när jag är hos min svärfar.
  Fröerna ska du kunna spara, se bara till att de är torra och sedan lägg de i en återförslutande burk och förvara dem torrt och svalt. är osäker på om de ska stå mörkt men jag tror de ska göra det med. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja man får passa på att njuta när man väl har chansen! :) Okej, tack så mycket för tipset! Ska se om mamma hunnit klippa ner dem när redan när jag åker och hälsar på nästa gång! Annars ska jag testa :)

   Delete

Marie Wessman All rights reserved Design by Blog Milk : Blogger