En ledig lördag

March 21, 2016

Vilken fantastisk helg det har varit! Vi var hemma i Göteborg hela helgen vilket var skönt efter två helger nere i Blekinge, vilket för övrigt varit mycket trevligt det med! I fredags städade vi lite och senare på kvällen kom min syster och hennes sambo ändå från Mariestad. Dem skulle åka och tapetsera hos en släkting till oss, som bor här i Göteborg, under lördagen och undrade om de kunde sova över hos oss(min syster jobbar som målare). Och det fick dem så klart! Förutom det så hade jag inte så mycket inplanerat. Jag skulle vara helt ledig på lördagen och Oscar skulle plugga.

På lördags morgon gick jag upp strax efter sju, tog en dusch och gick till köket för att börja med frukosten. Då var redan syster och hennes sambo uppe och hade börjat plocka undan madrasserna.
sleepover
Efter en trevlig frukoststund gick de i väg till bilen och vi sa "hej då" "ses senare" och jag klädde på mig och tog handväskan och spatserade i väg till Saron Second hand för att leta efter något till vår balkong.
rIMG_1765
Hem följde ett enkelt litet bord som passar perfekt som ett första bord i vår lilla balkong! Och jag kom hem lagom till 11-kaffet :)
Finnish dessert
Vi tyckte det var för kallt på balkongen som låg i skuggläge så vi dukade upp inomhus istället. Det blev svart kaffe och memma och jag blev helt nostalgisk som jag alltid blir med memma. För er som inte vet, bevare mig väl, så är memma(finskt mämmi) en finsk påsk-dessert. Den är gjord på bl.a. rågmjöl, rågmalt och sirap(luktar lite som rågbröd) och man serverar den med grädde och strösocker. Mmmm! Så glad över att Oscar lärt sig tycka om det så vi kan äta det tillsammans :)
window bench
Efter 11-kaffet försökte jag komma på vad jag ville göra under min lediga dag.
rIMG_1779
Jag räknade hur många meter snöre jag hade och funderade på att göra en ampel till våra ampel-jordgubbar som ska köpas till balkongen. Men jag har tänkt mig något mer avancerat så de knappt tolv metrarna räckte inte till. Så istället sa jag till Oscar att "nu ska jag göra något tråkigt..."Napkin flower
Och så satte jag mig och gjorde pioner av våra kaffeservetter från vårt bröllop. Vi har en rislampa som vi ska göra om. Och den är halvvägs färdig sen typ ett år tillbaka. Men - det - är - så - himla - tråkigt! Fast det blir ju så himla fiint! Easter eggs
Så efter typ sex stycken tröttnade jag och plockade lite i lägenheten istället. Hittade mina påskägg som jag tog fram för att påska till det. Men vi har så himla lite påskpynt, så det tog stopp där!
Work place
Så istället joina jag Oscars lugna lunk...
Work place
... och tog med datorn till soffan och satt där tills min syster och sambo kom tillbaka från tapetseringen.

Kvällen avslutades med pizza och sedan bums i säng halv tio. Alla var så himla trötta, så det fick helt enkelt bli så! En perfekt dag med mycket återhämtning! Nu är jag redo för denna skolveckan! :D

0 kommentarer:

Post a Comment

Marie Wessman All rights reserved Design by Blog Milk : Blogger