Börja och avsluta projekt

January 14, 2016

rIMG_0360
Jag har en fin och rymlig korg ståendes på vardagsrumsgolvet som rymmer alla mina stickprojekt. Något jag är bra på är att börja med olika projekt av alla dess slag men å andra sidan är jag riktigt dålig på att avsluta dem. Ovanför mig i skrivandets stund hänger en rislampa halvt täckt med servett-pioner och bredvid mig ligger denna stickade vante (på bild) som jag blev färdig med idag. Men frågan är - Kommer det någonsin bli en vänstervante?
rIMG_0363
Det är liksom det att när jag är halvvägs i ett projekt så har det hänt så himla mycket i mitt huvud och jag har flera nya idéer som lockar mer. Om jag ändå kunde stänga av hjärnan lite ibland. Då kanske jag skulle avsluta fler projekt. Nu vill jag ju liksom inte göra en enkel enfärgad vante med en sådan enkel tumme på undersidan av handen och med en vanlig resårstickning vid handleden. Nej, nu vill jag ju göra ett komplicerat mönster på vanten i massor olika färger och med en "sidotumme", eller vad tusan det heter. Allra helst vill jag sitta och skissa på ett eget dekorativt mönster som jag sedan kan utgå från i stickningen! Ja, ni förstår kanske varför mina projekt stannar upp varje gång?

Vill bara tillägga att detta främst handlar om mina "egen-valda" projekt som gör hemma på min fritid och utan dead line från någon annan än mig själv. När man liksom inte måste bli färdig egentligen utan kan välja själv.

Nej nu ska jag göra en vänstervante, enfärgad, enkel tumme och med vanlig resår! Seså, gör det bara!
Ta hand om er!

1 kommentarer:

  1. Jag var exakt sådär för några år sedan. Sen satte jag upp som ett litet mål för mig själv att bli bättre på att avsluta grejer. Nu tre år senare med samma mål i bakhuvudet hela tiden så är jag faktiskt så mycket bättre på att avsluta det jag påbörjar. Det är en himla fin känsla att bara få känna sig klar med något. Jag förstår hur du menar att du vill testa nya grejer och så, men prova med ett projekt att bara göra klart så hoppas och tror jag att det är en rätt fin känsla.

    ReplyDelete

Marie Wessman All rights reserved Design by Blog Milk : Blogger